site

Tempat kerja tekanan tinggi membiak ketoksikan | Masa kewangan

“Anda ‘dalam talian’ 24/7. Tiada pengecualian, tiada alasan”. “Pelanggan mengharapkan segala-galanya dilakukan dengan sempurna dan dihantar semalam”. “‘Saya tidak tahu’ tidak pernah jawapan yang boleh diterima”.

Peguam muda di firma guaman AS Paul Hastings menerima pembentangan daripada rakan sekerja yang lebih senior beberapa minggu lalu dengan kenyataan ini pada slaid. Jika terdapat sebarang keraguan tentang kekekalan Undang-undang Besar, berikut adalah peringatan.

Sektor ini — di samping perbankan peringkat teratas, perundingan dan perkhidmatan profesional lain, di mana pelanggan membayar yuran yang besar untuk nasihat terbaik yang disampaikan dengan cepat — terkenal dengan daya saing dan terkenal dengan tempat kerja tekanan tinggi.

Tetapi adakah itu bermakna ini adalah persekitaran toksik? Dan adakah gaji yang tinggi dapat menampungnya?

Seorang jurucakap di Paul Hastings berkata pandangan yang dinyatakan dalam pembentangan itu “tidak mencerminkan pandangan firma atau rakan kongsinya”. Namun ini adalah jangkaan beberapa peguam kanan dalam profesion yang nampaknya mempunyai anak bawahan mereka – sama ada diisytiharkan secara rasmi atau tidak.

Donald Sull, pensyarah kanan di MIT Sloan School of Management dan pakar dalam budaya korporat, berkata dalam temu bual bahawa “reka bentuk kerja” – bermaksud kandungan dan organisasi tugas, tanggungjawab dan hubungan – dalam industri ini “meningkatkan kemungkinan budaya toksik” walaupun itu tidak dijamin.

Selalunya mereka yang bekerja dalam sektor ini masuk ke dalam mereka dengan mata terbuka — mereka berkembang dalam situasi hiperpersaingan dan adrenalin untuk menyelesaikan masalah yang paling kompleks membuatkan mereka terus berjalan. Sebagai balasan, mereka dibayar lumayan (peguam yang baru berkelayakan di firma terkemuka bermula dengan lebih daripada £150,000) dan memperoleh pengalaman peringkat tinggi yang membuka pintu untuk seumur hidup.

Peguam bercakap tentang selalu bekerja sepanjang malam © Getty Images/iStockphoto

Namun jika ini adalah tempat di mana pekerja didera, tidak dihormati atau dilecehkan – atau dipaksa bekerja dalam persekitaran yang tidak inklusif dan di mana amalan tidak beretika berkembang maju – realitinya adalah bahawa ia sememangnya “toksik”, kata Sull.

Pemimpin dalam persekitaran tekanan tinggi perlu sedar tentang risiko di tempat kerja mereka — mereka mesti memberitahu kakitangan terlebih dahulu mengenai perkara yang diperlukan sebelum menyertai, pagar yang mencukupi mesti disediakan untuk mengawal tingkah laku dan hukuman mesti dikenakan jika pelanggaran berlaku, tambah Sull.

Namun setiap rakan peguam yang saya ajak bercakap tentang kehidupan bekerja mereka di firma utama di UK dan AS telah menggambarkan tingkah laku yang bagi mereka adalah perkara biasa, tetapi bagi kebanyakan orang di luar sektor itu akan menjadi toksik.

Ini termasuk kerap bekerja sepanjang malam, dijangka membalas e-mel pada awal pagi, dikecualikan daripada interaksi sosial kerana kesilapan, dijerit dan diremehkan di tempat kerja oleh bos dan warga emas yang mengarahkan mereka untuk melewatkan acara peribadi yang penting. mereka ingin maju. Terdapat sedikit pagar atau hukuman yang ditemui dan pelanggaran diketepikan sebagai tindak balas sekali sahaja dalam situasi tekanan tinggi.

Di Fishbowl, rangkaian sosial untuk profesional, seorang sekutu menyifatkan peguam korporat di firma utama mengalami satu bentuk trauma yang serupa dengan mereka yang berada dalam hubungan kesat, menjadikannya mustahil untuk mereka meninggalkannya. Malah, firma yang sama yang mempunyai budaya kerja tanpa henti sering mendapat kedudukan tinggi dalam tinjauan kepuasan di tempat kerja.

Namun, di sebalik kesediaan untuk bekerja di organisasi ini, dan walaupun anda luar biasa dalam pekerjaan anda, profesional undang-undang berisiko tinggi mengalami keletihan. Di UK, dua pertiga mempunyai masalah kesihatan mental dan 20 peratus dibuli, diganggu atau didiskriminasi di tempat kerja.

Data AS menunjukkan peguam dua kali lebih berkemungkinan berbanding orang dewasa lain yang terfikir untuk membunuh diri, menurut kajian berdasarkan tinjauan terhadap hampir 2,000 peguam. Mereka yang merasakan tahap tekanan yang tinggi adalah 22 kali lebih terdedah kepada pemikiran bunuh diri daripada rakan sejawat mereka yang tekanan rendah.

Beberapa faktor boleh menguatkan tingkah laku buruk.

Sikap “ia bukan untuk semua orang” boleh mengekalkan ketoksikan. Mereka yang boleh mengendalikannya diberi status elit — mereka dianggap sebagai bijak, bekerja keras, boleh dipercayai dan setia. Mereka yang tidak dapat dijangka akhirnya meninggalkan atau digalakkan untuk memperbaiki diri mereka sendiri — bukannya mana-mana tempat kerja mengubah sifat cara sesuatu dilakukan.

Pelan insentif dan jadual kedudukan juga mengekalkan status quo. Perasaan dalam firma guaman ialah jika kakitangan senang mengambil wang itu, mereka tidak sepatutnya menunjukkan perbezaan pendapat. Sementara itu, kedudukan seperti yang diberikan oleh American Lawyer status anugerah berdasarkan hasil kasar tertinggi sahaja yang dikaitkan dengan jam boleh dibilkan.

Memecahkan budaya juga memerlukan altruisme di pihak warga emas yang telah melalui kilang itu sendiri.

Mereka yang bekerja keras tahun demi tahun di tempat kerja ini berharap ia berbaloi – mungkin suatu hari nanti mereka juga boleh menjadi rakan kongsi. Dan jika mereka melakukannya, mereka mungkin ingat bahawa sementara pengorbanan mereka kini diberi ganjaran, itu tidak berlaku bagi kebanyakan rakan sekerja mereka yang tercicir di sepanjang jalan.

singapura totobet

pengeluaran sdney

keluaran togel sdy

pengeluaran hk hari ini 2020

singapore totobet net