site

‘Sebagai seorang wanita muda dari County Durham, saya dipandang rendah’

Saya Sara Davies, pemilik perusahaan kraf global, naga di Dragons’ Den, ibu dua anak yang bangga kepada Charlie dan Oliver, dan isteri kepada suami saya, Simon (tentu saja tidak mengikut urutan itu).

Saya mempunyai kehidupan yang mengujakan tetapi sibuk di mana tiada dua hari yang sama dan jika ada satu soalan yang lebih banyak ditanyakan kepada saya ialah “Bagaimanakah anda berjaya menyesuaikan segala-galanya?”

Jawapannya ialah saya bekerja dengan orang yang hebat yang menjadikan hidup saya lebih mudah, saya telah menjadi sangat baik untuk hadir pada masa ini — dan saya telah menerima pakai perkara dalam rutin saya yang membantu mengurangkan kegilaan.

Sebagai seseorang yang ingin mengikuti perkembangan terkini dengan topik penting tetapi tidak mempunyai masa untuk menjejaki pelbagai berita, salah satu perkara yang telah saya perkenalkan dalam kehidupan seharian saya ialah FT Edit.

The Financial Times terkenal dengan kewartawanannya yang memenangi anugerah jadi tiada sesiapa yang lebih saya percayai untuk memberi petunjuk kepada saya tentang perkara yang penting dengan cara yang sangat mudah, mudah dihadam dan ringkas.

Jadi, anda boleh bayangkan betapa terujanya saya apabila saya diminta menjadi editor tetamu pada hari itu, memilih lapan artikel tentang tema yang sesuai dengan saya dan, semoga anda juga.

Sara Davies, kiri, bersama rakan pelaburnya di Dragons’ Den, yang disertainya pada 2019 © BBC/Andrew Farrington

Di bahagian atas senarai saya ialah esei bernas Anjli Raval mengenai peranan ibu. Pada tahun-tahun awal syarikat saya Crafter’s Companion, kami berkembang pada kadar yang luar biasa. Saya telah bersama Simon sejak kami remaja tetapi saya menolak soalan orang tentang bila kami akan memulakan keluarga dengan jawapan bahawa kami terlalu sibuk menjalankan perniagaan. Hakikatnya adalah walaupun bayi adalah satu-satunya yang kami mahukan dan kami sedang bergelut untuk hamil. Saya akhirnya hamil dengan Oliver dan sangat gembira.

Walau bagaimanapun, beberapa bulan selepas kelahirannya adalah antara masa paling tertekan yang pernah saya lalui, dengan perjuangan menyusu dan kembali bekerja untuk menamakan beberapa. Saya benar-benar berhubung dengan ketakutan berbeza yang digariskan dalam artikel ini yang dibawa oleh seorang ibu, dan tekanan untuk menjadi versi diri anda yang sempurna ini sambil tidak kehilangan siapa anda sebelum menjadi ibu. Dengan masa dan anak kedua, saya menyedari tiada siapa yang sempurna, tiada jalan yang “betul” dan kami semua hanya cuba melakukan yang terbaik untuk berjaya melaluinya.

Saya juga sangat menikmati petua ini tentang cara untuk menjadi lebih yakin di hadapan rakan sekerja. Hari ini saya yakin dengan kulit saya sendiri tetapi ada masanya, sebagai seorang wanita muda dari County Durham, apabila saya tahu bahawa saya dipandang remeh. Nasihat untuk masuk ke dalam bilik kelihatan seolah-olah anda memiliki masa dan ruang anda dan layak berada di sana benar-benar bergema.

Satu lagi bahagian yang saya suka ialah Pekerjaan pertama saya: apa yang saya harap saya tahu. Saya adalah seorang usahawan dari 21 jadi tidak pernah benar-benar mempunyai pekerjaan pertama. Namun, saya amat bersetuju dengan nasihat Khalida untuk menjadi span untuk maklumat. Saya terpaksa membuat kesilapan, belajar daripada mereka dan meminta bimbingan daripada ramai orang jadi saya mendapati ia sangat menarik (dan lucu) untuk membaca tentang langkah pertama orang lain ke dunia pekerjaan.

result sgp mlm ini

sydney hari ini

sydney togel hari ini

result pengeluaran hk

totobet spg