site

Sambung sahaja: kerja hibrid menyemarakkan permintaan untuk rangkaian wanita

Joanne Webb berpendapat rangkaian maya The Girls Club yang dia sediakan untuk wanita warga emas yang ingin melepaskan diri semasa penguncian Covid akan “meleset” sebaik sahaja sekatan ditarik balik.

Malah ia telah “berlepas [over WhatsApp, Zoom and LinkedIn]. Sejak beberapa bulan kebelakangan ini, kami telah mempunyai dua atau tiga ratus penyertaan,” kata perunding pengurusan itu.

Usahawan Sharmadean Reid melancarkan The Stack World pada 2021, dengan pelaburan daripada pewaris Tetra Pak Magnus Rausing dan bekas ketua Monzo Bank Tom Blomfield, sebagai tindak balas kepada “wanita berasa diabaikan, terperangkap di rumah”. Keahlian premium percuma dan berbayarnya telah meningkat kepada 14,000.

Kelab ahli wanita lain mengalami trend yang sama: corak kerja jauh yang telah dikuatkuasakan semasa wabak telah menggalakkan wanita membuat rangkaian di luar pejabat, selalunya sebagai cara untuk meningkatkan keterlihatan mereka.

“Semasa anda membina kerjaya anda . . . anda memerlukan keterlihatan dan menjadi strategik. Itu memerlukan rangkaian,” kata Nicola Grant, pengasas SHe2 Leadership, sebuah kumpulan yang bertujuan untuk wanita senior yang ingin mengembangkan kemahiran dan kenalan untuk mendapatkan pekerjaan C-suite.

Rangkaian maya Girls Club telah disediakan untuk wanita senior yang ingin melepaskan diri semasa penguncian Covid

Beliau menambah bahawa keinginan wanita untuk berhubung juga sebahagiannya didorong oleh kekecewaan terhadap inisiatif kepelbagaian majikan yang tidak berkesan. Grant mengkritik program kepimpinan wanita “tidak sahih atau tidak mampan” beberapa syarikat “yang gagal memberikan sokongan jangka panjang kepada mereka dan perubahan kritikal kepada budaya syarikat.”

***

Kumpulan rangkaian wanita biasanya menawarkan pertemuan secara bersemuka atau maya untuk wanita profesional yang ingin memajukan kerjaya mereka. Beberapa, seperti The Girls Club, menawarkan acara dalam talian percuma yang meliputi topik seperti cara menjadi pengarah bukan eksekutif dan kelas induk mengenai pengucapan awam dan ESG. Lain-lain, seperti AllBright dan Chief, mengenakan yuran keahlian.

Ramai orang yang menubuhkan kumpulan itu berkata wabak itu telah meningkatkan permintaan – dan mengubah cara wanita mahu menggunakan masa mereka.

“Model kerja hibrid [mean women] mendambakan rangkaian lebih daripada sebelumnya. . . sama ada melantun idea atau [curbing their] pengasingan,” kata Viviane Paxinos, ketua eksekutif AllBright.

Florence Villesèche, profesor bersekutu Sekolah Perniagaan Copenhagen, yang telah menyelidik rangkaian wanita, berkata sesetengah wanita merasakan mereka perlu mewajarkan “menghabiskan masa mereka di luar rumah”, yang selalunya tidak dilakukan oleh lelaki.

“Jika anda akan meluangkan masa untuk pergi ke sesuatu, anda perlu menjadikannya berkesan selepas pandemik,” tambah Grant.

Pembukaan pada awal tahun ini sebuah rumah kelab baharu di pusat London oleh Ketua, kumpulan ahli AS yang mengenakan bayaran sehingga $7,900 (dan £7,900 di UK) dan menagih dirinya sebagai kelab untuk “C-suite, eksekutif kanan , dan VP yang berjaya”, adalah tanda keyakinan terkini. Ketua berkata keahliannya meningkat dua kali ganda tahun lepas kepada 20,000, dengan majoriti yuran dibayar oleh majikan.

Viv Paxinos, ketua eksekutif AllBright

Viv Paxinos, ketua eksekutif AllBright, berkata model kerja hibrid bermakna wanita ‘mendambakan rangkaian lebih daripada sebelumnya’

Tanda harga yang tinggi dan tumpuannya kepada wanita senior telah mencetuskan tuduhan elitisme — walaupun Ketua berkata terdapat bidang khusus untuk eksekutif kanan yang terharu dengan permintaan untuk membimbing pekerja wanita muda, menguruskan rumah dan menyediakan penjagaan.

Céline Crawford, ketua operasi dan orang di Fertifa, sebuah perniagaan kesihatan wanita, berkata menyertai kelab London Chief mengurangkan pengasingannya. Dalam kewangan dan teknologi, “anda selalunya satu-satunya wanita dalam pasukan kepimpinan”, dan memerlukan sokongan dan bukannya nasihat sahaja.

Claire Davenport, bekas ketua eksekutif Not On the High street, yang mengendalikan Women In Tech — Pengarah Eksekutif dan Bukan Eksekutif (Wits end), dengan lapan CEO wanita (termasuk dari Channel 4 dan BorrowMyDoggy), berkata bahawa wanita lebih mudah menerima Zum daripada masa lalu. “Wanita tidak selalu dapat menguruskan rangkaian semudah lelaki [usually due to childcare issues], dan kini kami telah menemui format yang benar-benar berfungsi untuk membina rangkaian dari jauh.” Walaupun rumah kelab, Ketua juga berkata sesi maya adalah popular.

Kumpulan rangkaian wanita The Stack World bertemu di tengah London. Ditubuhkan pada 2021, keahlian premium percuma dan berbayarnya telah meningkat kepada 14,000 © Anna Gordon/FT

Sesetengah rangkaian sendiri mengalami tuntutan eksklusif.

Pada bulan Mac, seorang ahli mengetengahkan isu ini apabila dia melepaskan keahliannya sebagai Ketua selepas tiga tahun. Denise Conroy menyiarkan alasannya di LinkedIn, yang menurutnya termasuk menghantui calon Ketua yang terdiri daripada wanita kulit berwarna, kekurangan bantuan untuk kumpulan yang kurang diwakili dan sikap berbanding kempen politik mengenai isu yang memberi kesan kepada wanita. “Saya berhenti kerana saya mempunyai harapan yang lebih besar untuk organisasi ini. Menggabungkan 20k wanita yang berjaya mempunyai potensi untuk mengubah dunia. Namun, mobilisasi nampaknya tidak ada dalam agenda. . . Ini adalah feminisme putih pada terasnya.”

Kritikan beliau bergema dengan kritikan yang dilontarkan pada masa lalu kepada kumpulan Lean In milik bekas eksekutif Meta Sheryl Sandberg, yang menggalakkan wanita untuk menyesuaikan — dan bukannya mencabar — struktur korporat.

Seorang eksekutif media yang memutuskan untuk tidak menyertai Ketua menyatakan bahawa terdapat ketegangan yang wujud dalam rangkaian mewah yang menyokong keterangkuman. “Bagaimanakah anda menyelaraskan bulatan elit dan kepelbagaian?” Frenchie Ferenczi, bekas pengarah komuniti di The Wing, ruang kerja bersama wanita yang sendiri menghadapi tuntutan diskriminasi sebelum ditutup pada 2022, berkata: “Kesukarannya adalah jika orang mengatakan mesej itu adalah inklusif, tetapi realitinya tidak. ”

Ketua menunjukkan data yang menunjukkan bahawa 33 peratus ahlinya di AS dikenal pasti sebagai orang kulit berwarna dan berkata ia memberikan geran $5 juta tahun lepas kepada ahli yang memerlukan bantuan kewangan.

Penyokong menekankan bahawa kelab wanita persendirian diadakan pada standard yang berbeza daripada untuk lelaki; terdapat jangkaan bahawa kelab wanita harus lebih inklusif manakala rakan lelaki mereka tidak menghadapi tekanan sedemikian.

Rebekah Bostan, pengarah penyelidikan dan operasi di InsTech, sebuah komuniti inovator teknologi insurans, memberi amaran terdapat juga bahaya “groupthink”. “Sangat mudah untuk mendapatkan pandangan anda, sebagai wanita [members] mungkin mempunyai pengalaman yang sama.”

Villesèche menambah: “Berada bersama wanita lain boleh membantu ahli memahami bahawa halangan tidak semestinya peribadi tetapi lebih sistemik.”

Bostan percaya rangkaian yang pelbagai boleh menjadi lebih produktif. “Jika anda berada dalam jawatan kanan, anda menguruskan orang. Lebih ramai orang yang anda boleh temui, lebih baik anda boleh mengurus. Ia agak seperti mentor terbalik. Kami memberi pengurus begitu sedikit sokongan dan struktur. Mendapatkan seseorang untuk bercakap tentang pengalaman mereka bermakna saya boleh mendapatkan sesuatu daripadanya dan menerapkannya kepada pasukan saya.”

Surat berita Working It

Daftar ke surat berita Working It untuk semua yang anda perlukan untuk maju di tempat kerja, dalam peti masuk anda setiap hari Rabu

Walaupun wabak itu mungkin telah meningkatkan permintaan untuk rangkaian wanita, ada yang masih gagal meraih faedah kewangan.

AllBright, sebagai contoh, telah menggandakan keahliannya daripada sekitar 1,400 pada Disember 2020, kepada lebih daripada 3,000 tahun lepas, tetapi ia masih belum menguntungkan. Pandemik memaksa penutupan sementara kelabnya dan kemudian menutup tapak Los Angeles secara kekal. Kerugian pada tahun kewangan lalu ialah £6 juta, turun daripada £13.7 juta pada tahun sebelumnya yang berakhir pada Mac 2021. Sejak Paxinos menjadi ketua eksekutif Ogos lalu, tumpuannya adalah untuk menstabilkan perniagaan, yang kini berdagang pada tahap pra-Covid.

“Komuniti tidak berkembang mengikut garis masa modal teroka,” kata Ferenczi. Walaupun bekas pekerja Wing percaya tiada apa-apa yang “sememangnya bermasalah tentang pembayaran” untuk menyertai komuniti – kelab kecergasan, sebagai contoh, mungkin mempunyai kehidupan sosial yang berkembang maju tetapi “proposisi nilai lebih jelas. Jika anda hanya membayar untuk komuniti, ia mewujudkan jangkaan yang berbeza.”

Reid berkata: “Jika anda ingin membina sesuatu dengan jangka hayat yang panjang, ia mungkin lebih perlahan daripada yang anda jangkakan. Jika anda ingin membina kepercayaan dan komuniti, anda perlu perlahan.”

Ada yang masih ragu-ragu dengan janji rangkaian komersial formal. Bostan berkata: “Condongkan badan, condongkan badan. Saya tidak melihat ramai yang membuat perubahan yang ketara.”

Adakah kini terdapat keperluan yang lebih besar untuk rangkaian wanita?

Rangkaian Wanita dalam Perniagaan FT bertanya kepada ahli sama ada terdapat lebih banyak keperluan untuk kumpulan rangkaian wanita selepas wabak. Inilah yang mereka katakan:

  • “Saya secara peribadi mendapati ia berguna untuk merasakan sebahagian daripada sesuatu yang lebih besar daripada diri saya sendiri dan mendengar daripada wanita lain dan bagaimana mereka menangani cabaran harian mereka. Sama ada memberi inspirasi atau keselesaan untuk mengetahui bahawa kita bukan satu-satunya yang bergelut dengan aspek tertentu dalam kehidupan kita.”

  • “[For me] ia 99 peratus dalam talian sekarang. . . Saya tidak pasti sama ada ia disebabkan oleh peristiwa kehidupan yang berlaku semasa wabak atau kerana keadaan telah berubah secara umum tetapi ketersediaan saya telah menyusut dalam tempoh tiga tahun yang lalu, jadi saya perlu mengutamakan dan memilih ceri di mana saya mendedikasikan masa saya.”

  • Ya, lebih daripada sebelumnya sejak impak wabak menjadi lebih teruk kepada wanita yang masih melakukan kebanyakan kerja rumah, walaupun mereka cukup bernasib baik kerana mempunyai pasangan yang progresif.”

  • “Pandemik ini mempunyai kesan yang merosakkan ke atas kesejahteraan dan oleh itu mempunyai akses kepada rangkaian dengan orang yang mengalami cabaran yang sama adalah sangat bermanfaat.”

totobetsgp

pengeluaran angka sydney hari ini

togel sydnèy hari ini

togel hkg 2021 hari ini keluar live result hongkong malam ini

singa togel