site

Pendidikan Eksekutif FT 2023: Kedudukan gabungan 50 teratas

Kedudukan FT gabungan 50 penyedia pendidikan eksekutif terbaik (di bawah) adalah berdasarkan data di sebalik dua kedudukan utama untuk program bukan ijazah tersuai dan pendaftaran terbuka.

HEC Paris mendahului kedudukan gabungan untuk prestasi kukuhnya untuk program tersuai, disesuaikan dengan keperluan organisasi individu, dan kursus terbuka, yang boleh digunakan oleh sesiapa sahaja.

Iese di Barcelona berada di tempat kedua dalam jadual gabungan dan mendahului ranking pendaftaran terbuka. Pendidikan Korporat Duke di AS, yang mendahului kedudukan tersuai, tidak muncul dalam jadual gabungan kerana ia tidak menawarkan kursus pendaftaran terbuka.


Kedudukan Financial Times Executive Education 2023

Iese dan Duke CE © Foto Stok Alamy

Lihat penarafan utama berkembar bagi program pendidikan eksekutif adat dan pendaftaran terbuka

Profil mini kedudukan program tersuai

Teratas untuk program tersuai: Duke CE

© Foto Saham Alamy

Duke Corporate Education, di AS, adalah nombor satu terakhir dalam ranking tersuai pada 2014. Ia naik satu tempat dalam ranking dari 2022 untuk mengetuai jadual tersuai sekali lagi. Duke CE juga teratas dalam dua kategori lain: reka bentuk program dan kaedah dan bahan pengajaran. Hubungannya yang kukuh dengan pelanggan sangat dipuji. Sekolah tidak muncul dalam jadual gabungan kerana ia tidak menawarkan kursus pendaftaran terbuka.

Teratas untuk program luar negara: IMD

IMD, di Switzerland, memegang kedudukan teratasnya dari tahun lepas untuk program luar negara dalam ranking program tersuai, berdasarkan sejumlah besar kursus yang dibangunkan untuk pelanggan di lebih daripada satu negara. Ia juga menunjukkan prestasi yang baik secara keseluruhan, menduduki tempat ketujuh dalam ranking. Pihak fakulti sekolah ini amat dipuji.


Atas untuk kegunaan masa hadapan: ISB

© Robert Harding/Alamy

Sekolah Perniagaan India menduduki tempat teratas untuk penggunaan program tersuainya pada masa hadapan. Pelanggan mengatakan mereka berkemungkinan besar untuk kembali ke sekolah dan menetapkan semula kursus yang sama. ISB adalah keenam untuk pertumbuhan pendapatan daripada kursus tersuai dan ke-11 untuk lokasi pelanggan antarabangsa.


Teratas di Amerika Latin: Fundação Dom Cabral

Fundação Dom Cabral di Brazil ialah sekolah tersuai dengan tempat tertinggi di Amerika Latin dan ke-11 secara keseluruhan. Ia juga menjadikan lima teratas dalam kategori untuk reka bentuk program, fakulti, tahap interaksi antara pelanggan dan sekolah, serta kaedah dan bahan pengajaran.


Pendatang baru tertinggi: Iéseg

© Charles Plates/Reuters

Iéseg ialah peserta baharu tertinggi dalam jadual tersuai. Sekolah Perancis berada di tempat ke-58 secara keseluruhan dan dalam 10 teratas untuk kedua-dua kepelbagaian fakulti — berdasarkan kewarganegaraan dan jantina tenaga pengajar — dan jangkauan global pengajaran program tersuainya.


Bangkit terbesar: Grenoble

© Hemis/Alamy

Grenoble, di Perancis, mendaki 21 tempat dalam jadual tersuai, ke tangga ke-39 — kenaikan terbesar. Penilaian pelanggan yang tinggi untuk keberkesanan sesi susulan menambah kejayaannya, begitu juga dengan kemungkinan pelanggan akan kembali ke sekolah untuk program tersuai yang lain.


Buka profil mini program

Teratas untuk program terbuka: Iese

Sekolah Sepanyol mengetuai ranking terbuka buat kali pertama sejak 2011. Ia mencapai tempat teratas untuk lokasi antarabangsa, mengukur jangkauan global kursus terbukanya. Iese juga merupakan nombor satu untuk sekolah rakan kongsi, berdasarkan kuantiti program yang diajar dengan institusi bertauliah lain.


Teratas untuk matlamat yang dicapai: HEC Paris

Kedua secara keseluruhan dalam kedudukan program terbuka dan teratas dalam jadual gabungan, HEC Paris (gambar atas) juga merupakan yang pertama untuk matlamat dicapai — sejauh mana jangkaan peribadi dan profesional dipenuhi. Sekolah ini juga pertama dalam kategori termasuk reka bentuk kursus, susulan dan kualiti kaedah dan bahan pengajaran. Para peserta memuji interaksi yang baik dengan fakulti.


Teratas untuk kepelbagaian fakulti: Henley

Tiada sekolah lain dalam ranking kursus terbuka dapat menandingi kepelbagaian fakulti Henley, berdasarkan kewarganegaraan dan jantina. Sekolah UK naik enam tempat dalam kategori ini berbanding tahun lepas. Ia juga disenaraikan dalam 25 teratas dalam enam kategori lain, termasuk reka bentuk kursus.


Teratas di Asia: Kaist

© Jonas Gratzer/LightRocket melalui Getty Images

Kaist Korea Selatan adalah sekolah ke-21 bersama dan sekolah terbaik di Asia untuk program terbuka. Kaist berada di tempat ketujuh untuk peluang susulan dan rangkaian. Sekolah juga menunjukkan prestasi yang baik dalam kategori persediaan.


Peserta baharu tertinggi: FGV EAESP

Di tempat ke-36, Fundação Getulio Vargas ialah peserta baharu tertinggi dan lima sekolah terbaik Amerika Latin dalam ranking terbuka. Sekolah Brazil menunjukkan prestasi yang baik dalam susulan kursus dan kemahiran dan pembelajaran baharu.


Riser terbesar: EMLyon

© Lucille Cottin/Alamy

Meningkat 20 tempat untuk menyertai ke-21, EMLyon membuat lonjakan terbesar dalam ranking terbuka, berdasarkan kualiti pesertanya, jangkauan global kursus terbukanya, dan kepelbagaian fakulti mengikut kewarganegaraan dan jantina.

resut. sgp

pengeluaran sidney pengeluaran sidney

toto sydney

keluaran hk

totobet data sgp