site

Pendidikan eksekutif dalam carta | Masa kewangan

Carta di bawah, berdasarkan data yang dikumpul untuk Kedudukan Pendidikan Eksekutif 2023, meneroka topik sekolah perniagaan yang paling kerap diajar, minat peserta dan penilaian mereka terhadap pengajaran. Pendapatan pulih selepas wabak melanda mengambil kursus pendek yang menguntungkan, manakala pelajar kembali ke sekolah untuk pembelajaran secara bersemuka. Dan apakah rupa peserta kursus pendaftaran terbuka, daripada jantina, umur, kekananan dan saiz syarikat kepada sejarah MBA?

Lebih daripada 60 peratus peserta program pendidikan eksekutif menilai pembelajaran “kemahiran baharu” 10 daripada 10 untuk kepentingan — tetapi mereka menilai prestasi sekolah tidak sepadan dengan wajaran itu. Sekolah perniagaan menunjukkan prestasi yang lebih baik pada kualiti pengajaran fakulti, yang juga dianggap penting oleh pelajar.

Kepimpinan dan strategi diajar oleh hampir semua penyedia pendidikan eksekutif, diikuti oleh kewangan dan inovasi. Penstrukturan semula yang dikaitkan dengan Covid-19 kini diajar oleh kurang daripada separuh sekolah, manakala kecerdasan buatan dan pembelajaran mesin ialah topik yang lebih popular mengenai program pendaftaran terbuka berbanding kursus tersuai.

Pendidikan eksekutif — secara tradisinya merupakan sebahagian daripada tawaran program sekolah perniagaan yang sangat menguntungkan — terjejas teruk oleh Covid-19. Tetapi pendapatan daripada pendaftaran terbuka dan kursus tersuai telah meningkat dengan ketara apabila pasaran pulih selepas kemuncak wabak itu.

Sekolah perniagaan kembali kepada lebih banyak pengajaran secara bersemuka apabila kesan Covid semakin berkurangan. Di peringkat global, sekolah perniagaan melaporkan peningkatan 23 mata peratusan dalam peserta yang menghadiri kursus sepenuhnya secara peribadi, manakala peningkatan adalah 33 mata peratusan di UK.

Wanita merangkumi hampir separuh daripada peserta program pendidikan eksekutif pendaftaran terbuka di AS dan Kanada tetapi kurang daripada satu pertiga di rantau Asia-Pasifik. Kebanyakan peserta rata-rata berusia pertengahan 40-an, dengan majoriti dalam peranan pengurusan kanan. Di negara barat, kira-kira satu perlima peserta mempunyai MBA, manakala angka itu lebih tinggi di tempat lain.

Kedudukan Financial Times Executive Education 2023

Iese dan Duke CE © Foto Stok Alamy

Lihat penarafan utama berkembar bagi program pendidikan eksekutif adat dan pendaftaran terbuka, serta gabungan jadual 50 teratas.

Grafik oleh Chris Campbell

toto bet singapura

hasil pengeluaran sdy hari ini

togel.sidney

toto hongkong pengeluaran hari ini

data hk hari ini