site

Panggilan untuk penyertaan: Hab Permulaan Terkemuka Eropah 2024

Eropah kini mempunyai adegan permulaan untuk menyaingi AS. Menurut Sifted, platform kandungan usahawan yang disokong oleh Financial Times, kira-kira 98 bandar di seluruh benua telah menghasilkan sekurang-kurangnya satu unicorn berteknologi: perniagaan peringkat awal bernilai $1 bilion, atau lebih. Tetapi maklumat tentang program inkubator dan pemecut perniagaan yang dijalankan di tempat ini — dan kadar kejayaannya — masih sukar dicari.

Jadi FT, dengan rakan penyelidikannya Statista dan rakan sekerjanya di Sifted, telah memutuskan untuk melancarkan projek penyelidikan untuk mengenal pasti Hab Permulaan Terkemuka di Eropah pada tahun 2024.

Dan kami memerlukan bantuan anda.

Jika anda seorang wakil program inkubator atau pemecut permulaan, kami ingin anda melakukannya daftarkan butiran program anda dan beritahu kami bagaimana prestasinya. Anda boleh melakukannya dengan klik pautan ini ke borang pendaftaran dalam talian kami, yang mengambil masa beberapa minit sahaja untuk diselesaikan. Tempoh pendaftaran akan berlangsung sehingga 16 Jun.

Anda kemudiannya akan menerima pautan tinjauan khusus yang boleh anda kongsi dengan alumni anda, membolehkan mereka menilai program anda. Dijangka akan dihubungi mengenai tinjauan alumni sejurus selepas pendaftaran.

Atau, jika anda seorang pelabur, penasihat, pemodal teroka atau malaikat perniagaan, kami ingin anda melakukannya beritahu kami tentang inkubator dan pemecut yang anda ketahui, dan sejauh mana anda akan mengesyorkan mereka. Anda boleh melakukannya dengan mengklik pautan ini ke tinjauan ringkas dalam talian kami. Jawapan anda tidak akan dikaitkan dengan anda.

Kami kemudiannya akan menerbitkan kedudukan Hab Permulaan Eropah teratas pada Februari 2024, sebagai sebahagian daripada laporan khas dengan akhbar FT dan dalam talian di ft.com dan di sifted.eu.

Antara faktor yang akan kami masukkan ke dalam proses penarafan ialah:

  • Bimbingan & latihan disediakan

  • Infrastruktur, cth pejabat, makmal, perisian

  • Bantuan guaman

  • Nasihat pembangunan perniagaan

  • Peluang rangkaian

  • Peluang pembiayaan

  • Kos/yuran/ekuiti yang diambil

Jika anda ingin menghubungi kami untuk bertanya soalan lanjut, sila hantarkan e-mel kepada kami ke startuphubs@ft.com dan rakan sekerja kami di Statista akan membalas.

Sifted ialah jenama media terkemuka untuk komuniti permulaan Eropah. Disokong oleh Financial Times, pasukan wartawan kami yang berdedikasi merentas benua. Kewartawanan kami yang tiada tandingan menyaring kebisingan untuk memberi anda berita tergempar, analisis berwawasan dan data yang boleh diambil tindakan.

Kami menumpukan pada dimensi keusahawanan manusia — bagaimana realiti sukar menjalankan syarikat permulaan sering kali menyimpang daripada mitologi; bagaimana syarikat baru yang berjaya membentuk budaya dalaman yang inklusif; dan bagaimana sesetengah pengasas telah menolak laluan VC dan memulakan langkah mereka untuk berjaya.

Tekan di sini untuk mengetahui lebih lanjut dan menjadi ahli hari ini.

result singapore

pengeluaran sidney hari ini

pengeluaran sidney

hasil seluruh togel hari ini hongkong

data hk hari ini