site

Panel dewan membuat langkah dwipartisan untuk mengadakan siri pendengaran mengenai kegagalan bank

Pengerusi Republikan dan Demokrat tertinggi dalam Jawatankuasa Perkhidmatan Kewangan Dewan mengumumkan pada hari Jumaat bahawa panel itu akan mengadakan pendengaran “berbilang” pertama mengenai kejatuhan Silicon Valley Bank dan Signature Bank, kegagalan yang telah menjejaskan industri perbankan dan pasaran kewangan.

Pengerusi Patrick McHenry, North Carolina Republican, dan Rep. Maxine Waters, California Democrat, berkata mereka akan mempersoalkan pengawal selia persekutuan Martin Greunberg, pengerusi lembaga di Federal Deposit Insurance Corp., dan Michael Barr, naib pengerusi Rizab Persekutuan. Perbicaraan akan diadakan pada 29 Mac.

Mereka berkata jawatankuasa itu “komited untuk menyelesaikan masalah kegagalan Silicon Valley Bank dan Signature Bank.”

“Perbicaraan ini akan membolehkan kita mula memahami mengapa dan bagaimana bank-bank ini gagal,” kata penggubal undang-undang dalam satu kenyataan bersama. “Kami bekerja sepanjang masa untuk menyampaikan jawapan kepada rakyat Amerika untuk melindungi pendeposit, mempromosikan keselamatan dan kekukuhan bank Amerika, dan mengukuhkan sistem kewangan kami. Kami akan menjalankan perbicaraan ini tanpa rasa takut atau pilih kasih untuk mendapatkan jawapan yang layak untuk rakyat Amerika.”

Kedua-dua bank telah ditutup oleh pengawal selia selepas mereka tidak dapat memenuhi permintaan pelanggan untuk pengeluaran. SVB telah melaporkan aset $209 bilion pada penghujung 2022.

Presiden Biden pada hari Jumaat menyeru Kongres untuk meluluskan hukuman yang lebih berat bagi eksekutif di bank yang gagal.

Penggubal undang-undang dalam kedua-dua parti dalam jawatankuasa Dewan telah mengkritik Fed pada pendengaran dua minggu lalu berhubung rancangan tentatif Encik Barr untuk meningkatkan keperluan modal bagi bank, dengan mengatakan cadangan itu tidak perlu dan boleh menjejaskan pertumbuhan ekonomi. Encik McHenry berkata pada masa itu bahawa penggubal undang-undang tidak mengetahui mana-mana bank yang mempunyai masalah kecairan. Dua hari kemudian, SVB runtuh.

HK Pools

Hongkong Pools

Togel HKG Hari Ini

Keluaran SGP

Result Sidney