site

Lloyds memberitahu kakitangan pejabat untuk kembali ke bangunan dua hari seminggu

Lloyds Banking Group telah memberitahu kakitangan yang menjalankan kerja hibrid bahawa mereka perlu menghabiskan sekurang-kurangnya dua hari seminggu di pejabat, dengan “data leret kad” digunakan untuk memantau pulangan mereka.

Keputusan bank untuk menukar polisinya untuk kakitangan yang bekerja dari rumah dan pejabat diumumkan dalam nota daripada ketua eksekutif Charlie Nunn pada Khamis yang dilihat oleh Financial Times.

“Ini mengenai prestasi, menyokong satu sama lain dan mewujudkan ekuiti,” kata Nunn dalam nota itu. “Kami mahu kerja yang fleksibel menjadi adil, inklusif dan produktif untuk semua.”

Perubahan akan dikenakan kepada kakitangan di pejabat yang bekerja pada model hibrid, dengan pengecualian seperti bagi mereka yang kurang upaya atau keadaan kesihatan jangka panjang. “Majoriti besar” dijangka berubah menjelang 1 September, walaupun nota itu mengatakan bahawa bank akan meminta rakan sekerja untuk beralih “secepat mungkin”.

Data mengenai “perjalanan” akan dikongsi dengan pasukan kepimpinan kanan. Dan dalam kes di mana kakitangan tidak mahu menambah bilangan hari yang mereka habiskan di pejabat, pengurus mungkin mempunyai “perbualan yang lebih formal[s]” tentang keperluan dan jangkaan peranan mereka, menurut nota itu.

Menurut catatan di papan pemesejan dalaman Lloyds terdapat beribu-ribu maklum balas, dengan beberapa kakitangan menyuarakan kekecewaan terhadap isu-isu termasuk kos berulang-alik, kebimbangan bahawa ia akan memberi kelebihan kepada mereka yang mempunyai perjalanan lebih pendek ke tempat kerja dan jangkaan bahawa kakitangan perlu membelanjakan sekurang-kurangnya dua hari di pejabat walaupun pasukan mereka tersebar secara geografi.

Lloyds berkata bahawa “pengumuman hari ini memberikan kejelasan tentang pendekatan hibrid kami pada masa hadapan dan akan membolehkan kami untuk terus memenuhi keperluan pelanggan kami yang semakin berkembang”, sambil menambah bahawa pendekatan hibridnya untuk bekerja telah dilaksanakan sejak 2021.

Berakhirnya perintah berkurung dan peralihan kepada kerja hibrid telah mewujudkan perbezaan antara syarikat di Kota London, dengan sesetengahnya menuntut kakitangan datang ke pejabat beberapa hari seminggu dan yang lain memberi kakitangan kebebasan yang jauh lebih besar untuk memilih apabila mereka bekerja dari rumah.

Nunn berkata bank itu akan menjalankan skim perintis dalam beberapa bulan akan datang mengkaji pendekatannya untuk “kerja termampat”, di mana kakitangan bekerja sepenuh masa jam tetapi dalam tempoh lebih sedikit hari.

Bank digital Atom menjadi pemberi pinjaman pertama yang beralih ke minggu bekerja empat hari untuk majoriti kakitangannya pada awal November 2021.

resul.sgp

pengeluaran angka sydney hari ini

sidney sidney

totobet data hongkong

penguaran sgp