site

Kursus perniagaan digital yang lebih pendek mempunyai kelebihan dengan pembiaya korporat

Pendidikan perniagaan dalam talian selalunya kos kurang daripada program bersemuka tetapi ia sama sekali tidak murah. Eksekutif, dan majikan mereka, juga menghadapi tekanan kewangan yang semakin meningkat apabila inflasi terus meningkat di banyak negara.

Namun, walaupun menghadapi masalah ekonomi, penajaan korporat pendidikan eksekutif kekal kukuh. Ia amat menggalakkan untuk kursus digital pendek untuk pekerja, kerana syarikat berusaha untuk meningkatkan kemahiran dan mengekalkan kakitangan dalam pasaran buruh yang ketat.

Pada tahun akademik 2021/22 di sekolah perniagaan Perancis Insead, majikan membiayai 75 peratus daripada 6,300 peserta pada semua program dalam talian terbuka, kata Séverine Guilloux, ketua pegawai pemasaran Insead. Kursus terbuka ialah kursus yang tersedia untuk mana-mana profesional yang memenuhi keperluan asas untuk menyertainya.

Ia adalah gambar yang serupa di Sekolah Perniagaan Vlerick Belgium. Salah satu kursus eksekutif terbukanya, Take The Lead, berharga €2,195 dan kebanyakannya diajar secara digital, dengan dua pertemuan secara bersemuka. Ia mengambil masa lapan minggu, atau kira-kira 32 jam belajar, untuk diselesaikan. Secara purata, sejak 2020, 70 peratus pelajarnya telah dibiayai oleh majikan, kata Steve Muylle, dekan bersekutu pembelajaran digital sekolah itu.

Dalam beberapa cara, persekitaran operasi yang kompleks untuk perniagaan memainkan kelebihan pendidikan eksekutif, sama ada dalam talian atau bersemuka.

Malah syarikat yang paling berfikiran ke hadapan berdepan dengan perkembangan baharu — seperti cara mengintegrasikan kecerdasan buatan ke dalam perniagaan mereka — dan perlu mempercepatkan eksekutif mereka, kata Tom O’Toole, dekan bersekutu pendidikan eksekutif di Kellogg School of Management di AS. Terima kasih kepada pasaran buruh yang ketat sekarang, “syarikat juga melabur dalam program pendidikan eksekutif untuk pengekalan eksekutif,” tambahnya.

Kedudukan MBA FT Online 2022 — 10 daripada yang terbaik

Ketahui sekolah mana yang berada dalam kedudukan ijazah MBA Dalam Talian kami. Ketahui cara jadual disusun dan baca liputan kami yang lain di ft.com/online-learning.

Dengan kursus digital yang lebih pendek adalah lebih murah daripada rakan sejawat program ijazah mereka, pasukan sumber manusia boleh melatih lebih ramai profesional dengan harga yang sama, kata Antonella Moretto, dekan bersekutu untuk program terbuka di Polimi Graduate School of Management di Itali. Guilloux menunjukkan bahawa, apabila syarikat menghantar kohort besar pada kursus dalam talian terbuka, mereka mendesak untuk diskaun kumpulan.

Keputusan yang cepat adalah satu lagi manfaat yang berpotensi. Kursus dalam talian yang lebih pendek cenderung menumpukan pada kemahiran atau kecekapan tertentu, kata Moretto — jadi syarikat yang telah mengenal pasti jurang dalam pengetahuan pekerja boleh menggunakannya untuk menyediakan latihan yang memenuhi keperluan mereka dengan cepat. Ini juga bermakna bahawa “pulangan pelaburan mungkin lebih boleh diukur”, kata Sankar Sivarajah, dekan sekolah pengurusan di Universiti Bradford di UK.

Pertimbangan yang sama dikenakan kepada pelajar yang dibiayai sendiri. Malah profesional yang telah membangunkan kepakaran yang hebat, dan mungkin mempunyai MBA untuk dimulakan, mungkin perlu menangani cabaran dan subjek yang baru sahaja muncul pada zaman pelajar awal mereka, kata O’Toole. Dengan kerjaya yang panjang masih mendahului mereka, tambahnya, kursus eksekutif membolehkan mereka kekal di “terdepan”.

Dalam pasaran yang sangat kompetitif, kos adalah sangat penting. “Saya fikir di situlah kursus pendek mempunyai kelebihan – julat harganya,” kata Sivarajah.

Sementara itu, MBA dalam talian yang lebih panjang dan lebih mahal sedang mencari model pembiayaan yang fleksibel untuk membantu pekerja menampung kos. Pemberian, persekutuan dan biasiswa ialah cara utama bakal pelajar MBA dalam talian secara global merancang untuk membiayai pengajian mereka, menurut data yang dikumpul pada 2022 oleh Majlis Kemasukan Pengurusan Siswazah, yang akan diterbitkan pada April.

Lebih separuh daripada responden, 57 peratus, berkata ini adalah cara mereka membiayai MBA dalam talian mereka, dengan pendapatan peribadi, simpanan dan pinjaman juga penting. Hanya 27 peratus berkata tajaan majikan adalah kaedah pembiayaan mereka, turun daripada 30 peratus pada 2021.

MBA dalam talian Vlerick, yang berharga €37,500, kebanyakannya dibiayai secara bersama, dengan majikan menanggung 60 peratus daripada yuran dan pelajar selebihnya. Untuk membantu pelajar menyebarkan kos, Vlerick memberi mereka pilihan untuk membayar setiap kursus: menyelesaikan 14 kursus sehingga lima tahun akan memperoleh MBA dalam talian. Sejak 2018, 58 peratus pelajar telah membayar setiap kursus, dengan Vlerick turut menawarkan skim diskaun untuk membantu mereka membayar mengikut cara mereka.

Sesetengah profesional, jelas Muylle, boleh mengambil kesempatan daripada subsidi kerajaan. E-dompet PKS, yang dikendalikan oleh kerajaan Belgium, menyumbang kepada beberapa kursus pendidikan eksekutif untuk pekerja perusahaan kecil dan sederhana. Pelajar boleh menerima sehingga €7,500 setahun.

Dana kesukaran adalah satu lagi sumber pembiayaan yang semakin penting, kata Sivarajah. Ini bukan untuk yuran pengajian tetapi untuk kecemasan seperti kos sara hidup yang penting. Bayaran jenis ini kepada pelajar di universiti Bradford berkisar antara £250 hingga £3,000 setiap tahun akademik.

resut sgp

pengeluaran sidney tadi siang

keluaran togel sidney

result hk lengkap

totobet net sgp hari ini