toto

Khabar angin NBA: Utah Jazz dan LA Lakers Berminat dengan Perdagangan Russell Westbrook

Los Angeles Lakers tewas tiga perlawanan pertama musim ini, dan khabar angin sudah hangat mengenai kemungkinan pertukaran dengan Utah Jazz melibatkan pengawal mata Russell Westbrook.

Rumor Russell Westbrook Trade Lakers Utah Jazz
Penjaga mata Los Angeles Lakers, Russell Westbrook bergelut menentang LA Clippers apabila dia terlepas kesemua 11 percubaannya di Crypto.com Arena. (Imej: Getty)
Lakers mahu menunggu sehingga selepas Thanksgiving untuk menukar Westbrook. Masa itu akan diselaraskan dengan kepulangan pengawal mata SGP Prize Dennis Schroder , yang terlepas permulaan musim dengan pembedahan ibu jari.

Bagaimanapun, selepas permulaan 0-3, Lakers sedang mempertimbangkan semula pilihan mereka.

Jelas sekali, ada rasa mendesak,” kata penyerang Anthony Davis kepada LA Times. “Anda tidak mahu menggali lubang yang terlalu besar. Tetapi kita perlu kekal seimbang. Kami tidak boleh gusar atau gelisah dan perkara-perkara seperti itu.”

Lakers yang tidak menang itu memulakan perjalanan dua perlawanan pantas menentang Denver Nuggets pada hari Rabu, sebelum menentang Minnesota Timberwolves pada hari Jumaat.

Walaupun menggugurkan tiga perlawanan pertama musim ini, kekalahan berturut-turut Lakers tidak menjejaskan pasaran hadapan NBA. Lakers mempunyai peluang +3000 untuk memenangi Kejohanan NBA 2023 pada penghujung pramusim, dan peluang gelaran semasa mereka adalah sama, menurut DraftKings.

Pasukan Memerhati Pilihan Lakers
The Jazz mempunyai beberapa pemain veteran dalam senarainya yang mereka berhasrat untuk berdagang pada musim ini. Jazz boleh menggabungkan pakej perdagangan dengan doktor haiwan seperti penjaga mata Mike Conley, pengawal Jordan Clarkson, dan penyerang Rudy Gay sebagai pertukaran untuk Westbrook dan sepasang pilihan pusingan pertama.

Pengurus besar Lakers Rob Pelinka enggan melepaskan sebarang pilihan pusingan pertama masa depan sebagai pemanis dalam mana-mana perdagangan Westbrook. Lakers melancarkan beberapa pusingan pertama dalam perdagangan sebelumnya yang membawa Anthony Davis dan Westbrook ke dalam pasukan. Mereka hanya memiliki hak untuk pilihan pusingan pertama dalam baki dekad ini pada 2027 dan 2029.

Brooklyn Nets, Indiana Pacers, dan Charlotte Hornets juga menyatakan minat untuk memperoleh Westbrook. tetapi sebarang perdagangan dengan Lakers juga termasuk pilihan pusingan pertama yang diidamkan.

Di luar musim, Jazz dilaporkan menawarkan Lakers trio doktor haiwan, termasuk Bojan Bogdanovic, Conley, dan Gay ditambah pilihan pusingan pertama 2023 sebagai pertukaran untuk Westbrook dan dua pilihan pusingan pertama masa depan. Lakers menolak tawaran itu, dan Jazz menukar Bogdanovic kepada Detroit Pistons. Bogdanovic ialah penembak 3 mata kerjaya 39% yang menyerlahkan musim ini, menembak 51.7% dari dalam.

LeBron: “Kami Perlukan Penembak”
LeBron James yang pendiam tidak akan mengkritik Westbrook di media. Tetapi dia sangat jujur ​​tentang masalah Lakers dalam sidang media selepas perlawanan baru-baru ini.

Kami memerlukan penembak,” kata James. “Kami tidak boleh menembak satu sen pun di lautan.”

Melalui tiga perlawanan pertama — semua kekalahan — Lakers merembat 21.2% daripada jarak 3 mata. Westbrook merembat 1-untuk-12 dari luar arka dalam tiga perlawanan musim ini, datang dengan 8.3%. Keseluruhan musim ini, Westbrook telah menyambung pada hanya 27.9% daripada pukulannya.

“Kami mendapat penampilan yang hebat, tetapi ia juga boleh menjadi pasukan yang memberikan kami penampilan yang hebat,” tambah James. “Kami bukan pasukan yang dibina dengan menembak yang hebat. ”

Selepas persembahan yang mantap pada pembukaan musim, apabila Westbrook menumbangkan 7-untuk-12 pukulan menentang Golden State Warriors, dia merembat kosong dengan klip 0-untuk-11 menentang Clippers, termasuk 0-untuk-6 daripada 3 mata julat.

Dalam kekalahan 2 mata menentang Portland Trail Blazers, Westbrook terlepas Result SDY 11 pukulan dan ketiga-tiga percubaan 3 matanya. Pada satu ketika lewat suku keempat, Blazers membiarkan Westbrook terbuka luas untuk menembak. Dia berhenti untuk melompat jarak pertengahan dan malah juruhebah Lakers Bill Macdonald menjawab dengan “Tidak! Russ, tidak!”

Trolls menggelarnya dengan kejam sebagai “Westbrick” musim lalu kerana pukulan luar yang lemah, dan Westbrook menepati nama panggilannya pada minggu pertama musim ini.

Lakers mempunyai banyak pemain jenis slasher yang hebat dalam menyerang bakul, tetapi mereka memerlukan penembak yang tepat. Berdagang Westbrook kepada Jazz untuk Conley secara drastik akan membantu mengisi kekosongan menembak. Dalam dua musim sebelumnya dengan Jazz, Conley mencatatkan 41.2% dan 49.8% dari tanah 3 mata. Sementara itu musim ini, Clarkson menyambung pada 40.6% daripada treynya.

Westbrook Ragu Terhadap Denver Nuggets
Westbrook mengubah kedudukan hamstringnya pada perlawanan terakhir pramusim. Dia menyebut turun dari bangku simpanan sebagai punca hamstring yang ketat. Ketua jurulatih Darvin Ham mahu bereksperimen dengan Westbrook datang dari bangku simpanan, tetapi mereka tidak mencubanya sehingga perlawanan pramusim terakhir. Percubaan jangka pendek itu berlangsung beberapa minit sebelum Westbrook keluar dari permainan kerana kecederaan hamstring.

Saya telah melakukan perkara yang sama selama 14 tahun berturut-turut,” kata Westbrook. “Sejujurnya, saya tidak tahu apa yang perlu dilakukan sebelum perlawanan. Sejujurnya, saya cuba memikirkan cara untuk kekal hangat dan longgar.”

Westbrook disenaraikan sebagai keputusan masa permainan untuk pembuka Toto HK musim minggu lalu. Dia bermula menentang Warriors, menjaringkan 19 mata dan menambah 11 lantunan. Bagaimanapun, dia mencatatkan salah satu perlawanan terburuknya sebagai seorang profesional dalam kekalahan kepada Clippers, hanya menjaringkan dua mata dalam masa 27 minit. Dalam kekalahan Ahad menentang Trail Blazers, Westbrook menjaringkan 10 mata dalam 28 minit masa bermain.

Dalam tiga perlawanan di laman sendiri di Los Angeles musim ini, Westbrook mencatatkan purata 10.3 mata, 6.7 lantunan, dan 4.3 bantuan setiap perlawanan.

Westbrook disenaraikan sebagai ragu menentang Nuggets dengan sakit hamstring. Dia tidak berlatih pada hari Selasa, tetapi terbang ke Denver bersama pasukan.

Lakers adalah underdog +5.5 menentang Nuggets malam ini di Ball Arena di Denver.