site

JPMorgan mengarahkan pegawai bank kanan bekerja 5 hari seminggu di pejabat

JPMorgan Chase meminta pengarah urusannya berada di pejabat lima hari seminggu dan memberi amaran kepada pekerja lain supaya tidak mencapai “jangkaan kehadiran di pejabat” mereka.

Langkah oleh bank terbesar AS itu terpakai kepada tenaga kerja globalnya yang berjumlah kira-kira 294,000 pekerja dan menggariskan cara Wall Street berusaha untuk menarik kakitangan kembali ke pejabat, setelah bertolak ansur dengan kerja yang lebih fleksibel berikutan pandemik Covid-19.

Bank-bank lain seperti Goldman Sachs juga telah cuba mendapatkan kakitangan untuk kembali ke pejabat lima hari seminggu.

“Pemimpin kami memainkan peranan penting dalam memperkukuh budaya kami dan menjalankan perniagaan kami,” jawatankuasa operasi JPMorgan menulis dalam memo dalaman kepada kakitangan pada hari Rabu, salinannya dilihat oleh Financial Times.

“Mereka harus kelihatan di lantai, mereka mesti bertemu dengan pelanggan, mereka perlu mengajar dan menasihati, dan mereka harus sentiasa boleh diakses untuk maklum balas segera dan mesyuarat yang tidak segera.”

Jurucakap bank mengesahkan kandungan memo itu.

Pekerja lain dikehendaki berada di pejabat sekurang-kurangnya tiga hari seminggu, melainkan peranan mereka memerlukan mereka berada di pejabat lima hari seminggu dalam bidang seperti jualan dan perdagangan atau di cawangan bank JPMorgan.

JPMorgan berkata dalam memo itu bahawa terdapat “sebilangan pekerja yang tidak memenuhi jangkaan kehadiran di pejabat mereka, dan itu mesti berubah”. Jawatankuasa pengendalian berkata bahawa kegagalan berbuat demikian akan mengakibatkan “langkah pengurusan prestasi yang sesuai, yang boleh termasuk tindakan pembetulan”.

JPMorgan berhujah kepada kakitangan bahawa berada di pejabat meningkatkan kelajuan membuat keputusan dan membantu memupuk pembelajaran dan kreativiti spontan. “Kami juga percaya bahawa bersama secara peribadi adalah cara terbaik untuk membina dan mengukuhkan budaya kami,” kata memo itu.

Bank-bank Wall Street terpaksa bergelut dengan kerja jauh pada tahun pertama pandemik, cabaran bagi industri yang dikawal ketat dan pemimpinnya memperjuangkan budaya perantisan pembelajaran sambil kerja.

JPMorgan mula membawa kakitangan AS kembali ke pejabat secara lebih kerap pada Julai 2021 apabila ancaman kesihatan wabak itu semakin berkurangan. Walau bagaimanapun, ramai pekerja menyatakan keengganan untuk kembali ke pejabat sepenuh masa, dengan hujah mereka untuk model hibrid diperkukuh oleh keuntungan rekod dan pertempuran sengit untuk bakat perbankan.

Apabila keuntungan jatuh dan pengambilan pekerja semakin perlahan, pekerja semakin tertekan untuk kembali ke pejabat secara lebih kerap.

togel result sgp

lihat pengeluaran sidney

totobet sidney hari ini

hk totobet

pengeluaran sgp 2022