site

Gaji ketua Illumina hampir dua kali ganda menjelang pertembungan dengan pelabur aktivis Carl Icahn

Ketua eksekutif Illumina Francis deSouza telah dianugerahkan jumlah gaji $26.7 juta pada 2022, hampir dua kali ganda jumlah pada tahun sebelumnya, menjelang pergaduhan proksi dengan pelabur aktivis Carl Icahn.

Pendedahan dalam pemfailan proksi awal pada hari Khamis menunjukkan syarikat penjujukan genom terbesar di dunia mengeluarkan geran khas opsyen saham bernilai $12.5 juta kepada deSouza sebagai insentif pengekalan kerana “persekitaran bakat yang sangat kompetitif”.

DeSouza telah dibayar $14.3 juta pada 2021. Kenaikan gaji sebanyak 86 peratus untuk ketua eksekutif Illumina berlaku di tengah-tengah pertempuran dengan Icahn, yang mahu menggulingkan deSouza atas dakwaan salah urus syarikatnya.

Icahn telah menuduh Illumina membuat keputusan buruk untuk menutup pemerolehan syarikat pemeriksaan kanser Grail tanpa kelulusan kawal selia.

Pertempuran proksi berikutan kegelisahan selama 18 bulan untuk Illumina, yang permodalan pasarannya telah merosot daripada $75 bilion pada Ogos 2021 apabila ia memperoleh Grail kepada lebih $30 bilion bulan lepas.

totobet.net sgp

pengeluar sidney

sydney togel hari ini

keluar hongkong malam ini

totober sgp