site

Bonus Wall Street jatuh 26% tahun lepas di tengah-tengah kemerosotan perjanjian

Bonus Wall Street jatuh paling banyak pada tahun lepas sejak krisis kewangan, turun 26 peratus kepada purata $176,000 di tengah-tengah kadar yang lebih tinggi dan penurunan dalam perjanjian, menurut laporan dari pengawas negeri New York.

Penurunan pembayaran – yang terbesar sejak 2008, apabila pembayaran insentif akhir tahun jatuh 43 peratus – datang apabila pasaran saham yang berbatu menyebabkan kekurangan urus niaga tahun lepas. Pejabat pengawas menyalahkan penurunan bonus berikutan kenaikan kadar faedah, kebimbangan kemelesetan dan perang di Ukraine.

Namun, bonus, yang biasanya membentuk lebih daripada tiga perempat daripada jumlah imbuhan pembuat urus niaga dan peniaga Wall Street, tidak turun sebanyak beberapa perniagaan utama industri. Kumpulan Wall Street mengetuai hanya 71 tawaran awam permulaan di AS tahun lepas, meningkatkan $7.7 bilion, turun hampir 95 peratus daripada $142 bilion yang diperoleh dalam IPO tahun sebelumnya. Nilai urus niaga di AS juga turun dengan ketara, turun 40 peratus tahun lepas.

Itu menyumbang kepada penurunan 56 peratus dalam keuntungan negeri New York daripada aktiviti kewangan, kata pejabat pengawalselia dalam laporannya pada Khamis. Namun, pekerjaan industri kewangan meningkat 6 peratus tahun lepas kepada 190,800 di negeri New York, tahap tertinggi dalam lebih dua dekad, menurut pengawas itu, dan pertumbuhan pekerjaan mendorong penurunan dalam bonus individu.

Bagaimanapun, Wall Street telah mengambil pendekatan yang lebih keras untuk mengurangkan kos tahun ini, termasuk pengurangan tenaga kerja. Goldman Sachs menghapuskan 3,200 pekerjaan pada bulan Januari. Kumpulan pengurusan aset BlackRock mengumumkan 500 pemotongan pada bulan yang sama dan pemberhentian dijangka di kumpulan kewangan lain juga.

Penurunan bonus tahun lalu berikutan dua tahun gaji akhir tahun yang mantap semasa wabak itu. Bonus meningkat 28 peratus dan 12 peratus masing-masing pada 2020 dan 2021. Pembayaran memuncak pada $240,400 pada 2021, pembayaran akhir tahun terbesar dalam rekod.

Pengawal negeri New York, Thomas DiNapoli berkata, penurunan besar dalam pembayaran akhir tahun Wall Street akan memberi kesan ke atas hasil cukai dan ekonomi New York, walaupun beliau berkata ia akan diimbangi sebahagiannya dengan meminta pekerja kembali ke pejabat mereka, membelanjakan wang untuk makan tengah hari dan ulang alik. DiNapoli berkata kumpulan kewangan di negeri itu melaporkan bahawa hampir 60 peratus pekerja mereka kembali ke pejabat secara tetap pada Januari.

“Pekerjaan dalam masa lapang dan hospitaliti, runcit, restoran dan pembinaan mesti terus bertambah baik untuk bandar dan negeri pulih sepenuhnya,” kata DiNapoli dalam satu kenyataan.

nomor terakhir singapore

sidney pengeluaran sidney

sdy totobet

data pengeluaran hk hari ini

totobet.net sgp